HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDouble Protein Sushibowl Met Gembermayonaise En Dubbele Portie Zalmsnippers
topBanner
Double protein - Sushibowl met gembermayonaise en dubbele portie zalmsnippers

Double protein - Sushibowl met gembermayonaise en dubbele portie zalmsnippers

met zoetzure radijsjes en komkommer

Extra Vis
Lees meer
Labels:Lekker snelInspiratieLekker snel
Allergenen :MosterdEierenSesamzaadSojaGlutenTarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Komkommer

150 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

3 cm

Verse gember

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

320 gram

Zalmsnippers

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

4 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)372 kcal
Energie (kJ)1558 kJ
Vetten30.98 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten16.2 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels4.39 g
Eiwitten4.92 g
Zout3.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven (zie TIP).
  • Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in kwarten.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Tip: Je gebruikt de bouillon om de rijst extra smaak te geven. De hoeveelheid water maakt daarom niet uit voor de hoeveelheid bouillon.

2
  • Meng in een saladekom per persoon 2 el wittewijnazijn en 1,5 tl suiker met een snuf zout. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 13 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af met lauw water. Laat daarna uitlekken.
3
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.
  • Rasp de gember fijn. 
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Tip: Wist je dat avocado een positief effect heeft op je cholesterolgehalte? Dit komt doordat de vrucht rijk is aan gezonde onverzadigde (plantaardige) vetten. Daarmee helpt het je hart en bloedvaten gezond te houden.

4
  • Verdeel de rijst over ruime kommen en garneer deze met de gomasio.
  • Leg hiernaast de zoetzure radijsjes en komkommer, de zalmsnippers en de plakjes avocado.
  • Schep een lepel gembermayonaise in het midden en serveer de sojasaus erbij.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vit. D binnenkrijgen? Deze versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de calciumopname. Je vindt vit. D vooral in vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardines.