topBanner
Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

met rijst en sperziebonen

Extra Vlees
Lees meer

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :SelderijSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Champignons

150 gram

Sperziebonen

170 gram

Witte langgraanrijst

1.66 tl

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSelderij, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4431 kJ
Energie (kcal)1059 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers3.0 g
Vezels6 g
Eiwitten61 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een grote pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

2

Voeg de rijst toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1 tl gomasio per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

5

Voeg de champignons, slagroom en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met kipfilet. Kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.