Double protein - Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus
Double protein - Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

Double protein - Dubbele portie kipfilet met champignonroomsaus

met rijst en sperziebonen

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
•Celery
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

75 g

Green beans

85 g

White long grain rice

0.83 sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

2 piece

Chicken breast with herbs

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories523 kcal
Energy (kJ)2188 kJ
Fat50.5 g
Saturated Fat20.6 g
Carbohydrate6.9 g
Sugar4.3 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein7.8 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en de sperziebonen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Rijst en sperziebonen koken
2

Voeg de rijst toe en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de sperziebonen de laatste 8 - 10 minuten mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de champignons 4 - 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het zal daardoor even lijken alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet. Je hoeft dus geen extra olie toe te voegen.

Kipfilet bakken
4

Bestrooi ondertussen beide kanten van de kipfilet met 1 tl gomasio per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
5

Voeg de champignons, slagroom en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de hapjespan met kipfilet. Kook nog 6 - 10 minuten, afgedekt, of totdat de kipfilet gaar is. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken (zie Tip).

Tip: Let op! Laat de saus niet te lang inkoken, dan houd je nog genoeg saus over en blijft de kip lekker mals.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en rijst met 1 tl gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Verdeel de rijst over de borden en garneer met 1/2 tl van de gomasio-tuinkruidenmix per persoon. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.