topBanner
Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot

Extra Vlees
Lees meer

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterdNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

30 ml

Basilicumcrème

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

4 stuk(s)

Half-om-half hamburger

10 gram

Walnootstukjes

(BevatNoten)

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6970 kJ
Energie (kcal)1666 kcal
Vetten118.0 g
waarvan verzadigd37.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten73 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.Strooi in de laatste minuut 2/3 van de grana padano over de burgers.Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.Garneer de salade met de walnootstukjes en de overige grana padano.