Double protein - Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

Double protein - Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Noord-Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Basilicumcrème met oregano

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Half-om-half hamburger

40 gram

Grana Padanovlokken DOP

5 gram

Walnootstukjes

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2601 kJ
Vetten62.7 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten8.7 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels3.3 g
Eiwitten3.3 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. 
  • Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. 
  • Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Salsa en mayo maken
2
  • Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.
Hamburger bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.
  • Strooi in de laatste minuut 2/3 van de grana padano over de burgers.
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise.
  • Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla.
  • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.
  • Garneer de salade met de walnootstukjes en de overige grana padano.