HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDubbele Portie Hamburger Met Italiaanse Twist
topBanner
Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

Dubbele portie hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnoot

Extra Vlees
Lees meer

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 piece

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 piece

Pruimtomaat

2 piece

Tomaat

1 piece

Rode ui

1 piece

Knoflookteen

75 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

30 ml

Basilicumcrème met citroen

4 piece

Gekruide runderburger

50 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)6616 kJ
Energie (kcal)1581 kcal
Vetten105.0 g
waarvan verzadigd33.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten80 g
Zout4.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut 2/3 van de grana padano over de burgers.

4

Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.