HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSterrenstelsel Van Orzo
topBanner
Sterrenstelsel van orzo

Sterrenstelsel van orzo

met pompoen, spinazie en geraspte kaas

lightyear
Lees meer

Naar de eettafel... en daar voorbij! Maak een onvergetelijke ruimtereis met recepten geïnspireerd op Disney en Pixar's Lightyear.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieFamilieKlimaatbewust(old)Extra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweNotenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Verse salie

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

10 gram

Pecanstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

300 gram

Pompoenblokjes

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

25 gram

Sultana rozijnen

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels6 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes.

2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

3

Verhit ondertussen een hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecanstukjes zonder olie tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, ui en salie 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de spinazie en de rozijnen toe en roer tot de spinazie geslonken is.

5

Roer de helft van de geraspte kaas en 1/2 el wittewijnazijn per persoon door de orzo. Voeg vervolgens de pompoen en spinazie toe aan de pan met orzo en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige geraspte kaas en de geroosterde pecanstukjes.