HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCurry Noedelsoep Met Pulled Chicken
topBanner
Curry-noedelsoep met pulled chicken

Curry-noedelsoep met pulled chicken

Met groene currypasta en gele peper

Lees meer

Door de kippendijen mee te koken krijgt de noedelsoep extra veel smaak. Het kippenvlees wordt ook heerlijk zacht, waardoor je het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar trekt. Zo maak je heel eenvoudig zelf pulled chicken.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kippendijfilet

100 ml

Kokosmelk

50 stuk(s)

Groene currypasta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

250 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Gele peper

150 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout7.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Vork
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng 600 ml water per persoon aan de kook. Snijd de kippendij op twee plekken in tot het bot. Roer de kokosmelk los.

2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de groene currypasta 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kokende water, de kokosmelk, de sojasaus en de kippendij met bot toe en verkruimel 1 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en laat 15 – 16 minuten koken op middelmatig vuur of tot de kippendij gaar is.

3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes. Snijd de paprika in kleine blokjes (tip). Verwijder de zaadlijsten van de gele peper en snijd de gele peper fijn.

4

Haal de kippendij uit de soeppan. Voeg de broccoli en paprika toe en kook, afgedekt, nog 3 – 4 minuten. Voeg daarna de noedels toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.

5

Trek ondertussen het vlees van de kippendij voorzichtig met twee vorken van het bot, of pluk het met je handen. Je kunt het kippenvlees heel fijn plukken maar grof is ook goed.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de kip over de soep en garneer met de gele peper.