topBanner
Couscous met halloumi, kikkererwten en aubergine

Couscous met halloumi, kikkererwten en aubergine

met limoen-knoflookolie en yoghurt

Lees meer

Couscous is populair in veel Noord-Afrikaanse landen, waar het meestal met groenten, vlees of vis en een pittige saus wordt gegeten. In Egypte wordt het juist meer als dessert gegeten, zoals wij een rijstpudding kennen: met boter, kaneel, rozijnen en room. Vandaag maak je een couscous met een mediterrane twist door halloumi toe te voegen, een zilte kaas uit Cyprus die niet smelt tijdens het bakken.

Labels:FamilyVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMoeilijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ pak(ken)

Kikkererwten

1 stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Limoen

150 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2.5 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4105 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels13 g
Eiwitten37 g
Zout3.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Rasp
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Warm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Giet de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de aubergine in halve plakjes. Leg de kikkererwten en de aubergine op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout en meng goed door. Bak de aubergine en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat de kikkererwten krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van 1 – 2 cm.

3

Giet de couscous en de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflookolie.

5

Meng de munt en de tomaat door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olie, peper en zout.

6

Verdeel de couscous over de borden en schep de kikkererwten en aubergine ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen.