topBanner
Courgette-pestosoep

Courgette-pestosoep

Met gegratineerde speltbaguette

Lees meer

In dit gerecht steelt de courgette de show. Door zijn milde, licht zoete smaak is de courgette een van de veelzijdigste groenten. In deze soep zorgt hij voor een frisse noot. Door de linten te grillen krijgen ze een intensere smaak - de perfecte garnering voor deze maaltijdsoep.

Labels:VeggieOriginal
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

200 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Courgette

15 gram

Pompoenpitten

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

1 stuk(s)

Kleine speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3155 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout5.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Hapjespan
Koekenpan
Pan met deksel
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil de aardappelen (melody) en snijd in kleine blokjes. Snijd of schaaf van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de overige courgette in blokjes.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak al roerend 3 minuten.

3

Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe. Bewaar het overige water om de soep later eventueel te verdunnen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook 10 minuten, afgedekt, op laag vuur. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.

4

Snijd ondertussen de speltbaguette aan de bovenkant in de lengte open, besmeer met de helft van de pesto en bestrooi met de helft van de belegen kaas. Bak 8 minuten in de oven.

5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen en garneer met de pompoenpitten. Serveer met een halve gegratineerde speltbaguette per persoon.