HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCottage Pie Met Gehakt
topBanner
Cottage pie met gehakt

Cottage pie met gehakt

met wortel, doperwten en aardappelen

Lees meer

Cottage pie is de Engelse naam voor een gerecht dat bestaat uit gehakt bedekt met aardappelpuree.

Allergenen :GlutenGerstMosterdSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Half-om-halfgehakt

70 gram

Tomatenpuree

30 ml

Worcestershiresaus

(BevatGluten, Gerst, Mosterd, Soja)

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

200 gram

Doperwten in blik

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Runderbouillon

2 el

Roomboter

10 ml

Melk

1 el

Bloem

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)905 kcal
Energie (kJ)3785 kJ
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels16.06 g
Eiwitten42 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd vervolgens de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

3

Bereid de bouillon. Voeg per persoon: 1/2 blikje tomatenpuree, 1 zakje worcestershiresaus, 1/3 zakje gedroogde tijm, 1/2 el bloem en het laurierblad toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat het geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet de doperwten af en voeg de doperwten de laatste 4 minuten toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

5

Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hier overheen. Garneer met de geraspte kaas en bak de cottage pie 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.

6

Verdeel de cottage pie over de borden.