topBanner
Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade

Premium
Lees meer

Liefde gaat door de maag en met dit restaurantwaardige recept pak je jouw valentijn gegarandeerd in!

Allergenen :Glutenbevattende granenMosterdSulfietNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Wortel

125 g

Champignons

500 g

Kruimige aardappelen

300 g

Coq au vin

(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd)

190 ml

Rode wijn

(BevatSulfiet)

40 g

Zilveruitjes

(BevatSulfiet)

10 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

40 g

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Mosterd

1 stuks

Kippenbouillonblokje

150 ml

Water

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3764 kJ
Energie (kcal)900 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote hapjespan met deksel
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine stukjes. Snijd de champignons in kwarten.

2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, wortel en champignons 5 - 6 minuten aan.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 el roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de coq au vin en rode wijn toe aan de hapjespan met groenten. Voeg per persoon: 75 ml water en 1/2 kippenbouillonblokje toe. Meng het geheel goed door en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg daarna de zilveruitjes toe aan de coq au vin en kook nog 5 minuten zonder deksel zodat de saus kan indikken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd. Meng de rucola en veldsla en de walnootstukjes door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de coq au vin er half op en half naast. Serveer met de salade.