Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Conchiglie
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
40 gram
Rode pesto
40 gram
Veldsla
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de rode ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 1/2 cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Daarnaast is paprika rijk aan vitamine E - een antioxidant die onze cellen, bloedvaten en organen beschermt.
Voeg de conchiglie, de rode pesto en geraspte Italiaanse kaas toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de witte kaas en het basilicum.