HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Met Rode Pesto En Feta
topBanner
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

Rode pesto is iets minder bekend dan zijn groene broertje, maar net zo lekker. Deze pesto wordt gemaakt met zongedroogde tomaten en heeft een intense, zoete smaak. De Griekse feta is zout met een beetje zuur - perfect bij een zoet gerecht. Met deze mediterrane pasta haal jij de zomer vast in huis!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelkNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

100 gram

Feta

(BevatMelk)

6 leaves

Vers basilicum

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk, Noten)

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes. • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

3

• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

4

• Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en de basilicum.