HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie In Tonijn Pestosaus
topBanner
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met sla en zongedroogde tomaten

Lees meer

.

Labels:Familie
Allergenen :VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Cherrytomaten in blik

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)

60 gram

Mesclun

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

2 el

Olijfolie van de tonijn

(BevatVis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3517 kJ
Energie (kcal)841 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Zeef
Saladekom
Koekenpan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Meng ondertussen de mesclun met een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de semi-zongedroogde tomaten fijn.

5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de pasta met de mesclun en garneer met de semi-zongedroogde tomaten.