Ciabatta met rundertartaar en pittige yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ciabatta met rundertartaar en pittige yoghurtsaus

Ciabatta met rundertartaar en pittige yoghurtsaus

Vanavond eet je een malse rundertartaar, geserveerd met een zelf-gemaakte, pittige yoghurtsaus en op een warme ciabatta. Door de ui en rode peper samen te bakken, wordt de ui zowel zoeter als pittiger. Dit is een lekkere combinatie met de gebakken groenten.

Labels:
Pittig
Caloriebewust
Kook mij eerst
Chef's Choice
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Magere yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

250 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2268 kJ
Energie (kcal)542 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout1.3 g

Instructies

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Pureer met de staaf-mixer of blender tot een pittige yoghurtsaus
2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en rode peper 5 minuten op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan, meng samen met de magere yoghurt in een hoge kom en pureer met de staaf-mixer of blender tot een pittige yoghurtsaus. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de groentemix met de witte wijnazijn
3

Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven. Zet de wok of hapjespan terug op middelhoog vuur en bak de groentemix met de witte wijnazijn, zonder olie, in 4 - 5 minuten knapperig of tot het de gewenste garing heeft.

4

Meng vervolgens de groentemix in een saladekom met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de rundertartaar op middelhoog vuur in 2 - 3 minuten aan elke kant medium gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de ciabatta naar wens met de rundertartaar en salade.
6

Snijd de ciabatta open en smeer beide kanten in met de pittige yoghurtsaus. Beleg de ciabatta naar wens met de rundertartaar en salade. Serveer met de overige pittige yoghurtsaus en overige salade.