Skip to main content
Gnocchi met pompoensaus en beurre noisette met salie
Gnocchi met pompoensaus en beurre noisette met salie

Gnocchi met pompoensaus en beurre noisette met salie

met cranberry's, hazelnoten en witte kaas

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Dit heerlijke hoofdgerecht is een van de vele recepten die je kunt combineren om je ideale feestmaaltijd te creëren. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Hazelnoten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Gnocchi

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Pompoenblokjes

1.5 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pecannoten, Walnoten, Noten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten)

10 gram

Geroosterde hazelnoten

(Bevat: Hazelnoten, Noten)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

30 gram

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3724 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels10.7 g
Eiwitten16.8 g
Zout1.9 g
Potassium212.8 mg
Calcium50 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Small Frying Pan

Instructies

Groenten bakken
1
  • Snipper de ui en snijd de wortel in blokjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de wortel, de pompoen en een scheutje water toe. Zet het deksel op de pan en bak 10 - 15 minuten.
  • Roer het paprikapoeder erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Gnocchi bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin.
  • Schep regelmatig om.
Hazelnoten roosteren
3
  • Snijd de cranberry's fijn. Hak de hazelnoten grof.
  • Ris de salieblaadjes van de takjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de hazelnoten tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en houd apart.
Salieboter maken
4
  • Verhit 3/4 van de roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en salie 3 - 4 minuten al roerend.
  • De roomboter zal eerst pruttelen, maar gaat daarna schuimen en kleurt lichtbruin. Haal op dat moment de pan van het vuur.
Saus maken
5
  • Bereid de bouillon.
  • Voeg, wanneer de groenten gaar zijn, de helft van de groenten toe aan een hoge kom.
  • Voeg de bouillon, dez warte balsamicoazijn en de overige roomboter toe.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel een scheutje water toe voor een dunnere saus. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de saus op borden. Leg de gnocchi en de overige groenten erbovenop.
  • Garneer met de hazelnoten en de cranberry's.
  • Verkruimel de kaas erover.
  • Bestrooi met de knapperige salie en besprenkel met de beurre noisette. Gebruik een rubberen spatel om alles uit de pan te scheppen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders