topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

met rode kidneybonen, zelfgemaakte guacamole en verse koriander

Lees meer

Gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Basmatirijst

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Paprika

5 g

Verse koriander

⅔ pak

Rode kidneybonen

1 zakje

Mexicaanse kruiden

1 pak

Tomatenblokjes

1 stuks

Avocado

½ stuks

Limoen

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2910 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten op laag vuur.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, rode peper, de Mexicaanse kruiden en 1/2 van de knoflook 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten.Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

3

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili sin carne erover. Serveer de guacamole en zure room erbij.Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.