HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChampignonrisotto Van Orzo Met Walnoten En Grana Padano
topBanner
Champignonrisotto van orzo met walnoten en grana padano

Champignonrisotto van orzo met walnoten en grana padano

Lees meer

Deze keer rasp je je kaas zelf, heerlijk bij deze winterse combinatie. Het is een blokje Parmigiano die 12-15 weken gerijpt heeft. Voor dit gerecht gebruik je kastanjechampignons. Wat heerlijk samengaat met orzo en kaas. Net even wat anders dan risotto van rijst, maar zeker net zo lekker!

Labels:Lekker snel
Allergenen :NotenGlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Bosui

400 gram

Kastanjechampignons

30 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)

170 gram

Orzo

(BevatGluten, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Hak de walnoten grof en rasp de helft van de Parmigiano fijn.

2

Verhit vervolgens de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.

4

Voeg vervolgens de kastanjechampignons, bosui en de Parmigiano toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten op middel-hoog vuur.

5

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en rasp de overige Parmigiano over het gerecht.