Skip to main content
Casarecce met warmgerookte zalm

Casarecce met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

4.2
(434)

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Makkelijk
Allergenen:
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Casarecce

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

80 gram

Zalmsnippers

(Bevat: Vis)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Energie (kcal)952 kcal
Energie (kJ)3984 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Zout2 g
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Penne koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, sjalot en prei 4 - 5 minuten aan. Kook de casarecce 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

Saus afmaken
3

Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven. Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de citroen in partjes en snijd de dille fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediƫnten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders