Casarecce met romige citroen-basilicumsaus
Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

met witte courgette, venkel en zongedroogde tomaten

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Casarecce

½ piece

Fennel

5 g

Fresh basil

50 g

Herbed cream cheese

30 g

Semi-dried tomatoes

½ piece

Red onion

½ piece

White courgette

1 piece

Garlic

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories658 kcal
Energy (kJ)2754 kJ
Fat29 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate76 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein20 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In je box zit meer casarecce dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid af, of kook alles en gebruik de rest in een lunchsalade de volgende dag.

Groenten snijden
3

Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in reepjes.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette en venkel toe en bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van het basilicum fijn en houd apart tot je de casarecce gaat serveren.

Saus maken
5

Snijd de citroen in parten. Meng in een hoge kom de kruidenroomkaas, de overige basilicum en per persoon: 25 ml kookvocht en het sap van 1 citroenpartje. Mix het tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de casarecce en de basilicumroomsaus door de groenten. Meng de semi-gedroogde tomaten met de achtergebleven olie door de pasta. Verdeel de casarecce met groenten over de borden. Garneer met het fijngesneden basilicum en een citroenpartje.