Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Casarecce
½ piece
Fennel
5 g
Fresh basil
50 g
Herbed cream cheese
30 g
Semi-dried tomatoes
½ piece
Red onion
½ piece
White courgette
1 piece
Garlic
¼ piece
Lemon
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
0.12 piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.
Tip: In je box zit meer casarecce dan je voor dit recept nodig hebt. Weeg de juiste hoeveelheid af, of kook alles en gebruik de rest in een lunchsalade de volgende dag.
Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in reepjes.
Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette en venkel toe en bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van het basilicum fijn en houd apart tot je de casarecce gaat serveren.
Snijd de citroen in parten. Meng in een hoge kom de kruidenroomkaas, de overige basilicum en per persoon: 25 ml kookvocht en het sap van 1 citroenpartje. Mix het tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de casarecce en de basilicumroomsaus door de groenten. Meng de semi-gedroogde tomaten met de achtergebleven olie door de pasta. Verdeel de casarecce met groenten over de borden. Garneer met het fijngesneden basilicum en een citroenpartje.