HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCasarecce Met Romige Citroen Basilicumsaus
topBanner
Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

met witte courgette, venkel en zongedroogde tomaten

Lees meer

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieExtra groenteCaloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

160 gram

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)

1 stuk(s)

Venkel

10 gram

Vers basilicum

100 gram

Kruidenroomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Witte courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2754 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in reepjes.

4

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette en venkel toe en bak 5 - 7 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van het basilicum fijn en houd apart tot je de casarecce gaat serveren.

5

Snijd de citroen in parten. Meng in een hoge kom de kruidenroomkaas, de overige basilicum en per persoon: 25 ml kookvocht en het sap van 1 citroenpartje. Mix het tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

6

Meng de casarecce en de basilicumroomsaus door de groenten. Meng de semi-gedroogde tomaten met de achtergebleven olie door de pasta. Verdeel de casarecce met groenten over de borden. Garneer met het fijngesneden basilicum en een citroenpartje.