Casarecce met pesto en courgettelinten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met pesto en courgettelinten

Casarecce met pesto en courgettelinten

met cherrytomaten en pompoenpitten

De Italianen staan bekend om hun eenvoudige, maar smaakvolle pasta's. Het recept van vanavond is daar een goed voorbeeld van. Ga jij voor echt Italiaans genieten? Dek de tafel dan op z'n Italiaans: leg alleen een vork neer als bestek. Buon appetito!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Eieren, Mosterd, Lupine)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¾ tl

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3466 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. • Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. • Halveer de cherrytomaten. • Pers of snijd de knoflook fijn.

koken en bakken
2

• Kook de casarecce, afgedekt, in 10 –12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een hapjespan of diepe koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. • Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de cherrytomaten en de courgettelinten toe en bak 4 – 5 minuten.

mengen
3

• Meng de groene pesto en de rodewijnazijn door de groenten en schep goed om. • Voeg de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Garneer met de grana padano en de pompoenpitten.