Kruidige couscous met varkensworst
Kruidige couscous met varkensworst

Kruidige couscous met varkensworst

met witte kaas, amandelen en rozijnen

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Allergens:
Wheat
•Milk
•Almonds
•Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

75 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

150 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

100 g

Passata

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

50 g

Spinach

(May be present Celery)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

20 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

20 g

Raisins

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

75 milliliters

Low sodium beef stock

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 tablespoon

Water for the sauce

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3733 kJ
Calories892 kcal
Fat44.3 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate78.5 g
Sugar14 g
Dietary Fiber9.3 g
Protein78.8 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Bowl
•Plastic Wrap
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Wortelschijfjes koken
1
  • Zet de wortelschijfjes onder water in een pan met deksel. Kook, afgedekt, 8 - 9 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Bereid ondertussen de bouillon. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Couscous bereiden
2
  • Meng in een kom de couscous met de rozijnen, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en honing. 
  • Meng de bouillon erdoor en dek de kom af met plasticfolie.
  • Laat de couscous, afgedekt, 8 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
Saus maken
3
  • Snijd de worst open en knijp het worstvlees uit het vel.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het worstvlees 4 minuten. Voeg dan de passata, Afrikaanse kruidenmix en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken op laag vuur. 
  • Voeg de wortel toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de spinazie door de couscous en verdeel over de borden.
  • Garneer met de saus en verkruimel de witte kaas erover.
  • Garneer met de amandelen.