Cheesy kipburger caprese in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy kipburger caprese in tomatensaus

Cheesy kipburger caprese in tomatensaus

met aardappelpartjes met basilicum

Nieuw in je box! Deze kipburger caprese bevat zongedroogde tomaat en mozzarella. De burger dankt zijn naam aan het culinaire Italiaanse eiland Capri.

Labels:
Familie
Lekker snel
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipburger caprese

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Paprika

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3094 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten34.8 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten66.1 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels15.1 g
Eiwitten36.6 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelpartjes maken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de aardappelen.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 
  • Kook de aardappelen in 8 - 10 minuten gaar. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten snijden
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in repen. Snijd het basilicum in reepjes. 
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 5 - 7 minuten. Haal uit de pan bewaar apart. 
  • Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhog vuur en bak de ui, knoflook en paprika 1 - 2 minuten.
Saus maken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn en voeg vervolgens de passata, de suiker en de helft van de Siciliaanse kruiden toe.
  • Dek de pan af en laat 2 - 4 minuten sudderen op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de burger in de saus. Beleg de burger met beide kazen en dek de pan opnieuw af.
  • Zet het vuur laag en bak 2 - 3 minuten verder, zodat de kaas kan smelten.
Serveren
4
  • Voeg de roomboter, het basilicum en de overige Siciliaanse kruiden toe aan de pan met aardappelen. Meng goed en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de aardappelen over de borden.
  • Serveer de burger met de saus ernaast.