Skip to main content
Vegetarische runderstukjes in kerrie-pindasaus
Vegetarische runderstukjes in kerrie-pindasaus

Vegetarische runderstukjes in kerrie-pindasaus

met rijst, snijbonen en mangochutney

4.3
(348)

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Selderij
Mosterd
Pinda's
Gerst
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Komkommer

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)2829 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten17.9 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten98.3 g
waarvan suikers25.3 g
Vezels6.5 g
Eiwitten28.3 g
Zout2.5 g
Potassium215 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Steelpan
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. 
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan voor de snijbonen (zie Tip).
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Meng in een kom de knoflook met de vegetarische runderstukjes en de ketjap.

Tip: Extra snel water koken? Gebruik een waterkoker. 

Vegetarische runderstukjes bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en het kerriepoeder 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische runderstukjes met de marinade toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de pindakaas, mangochutney en bouillon toe. Roer goed door en laat sudderen op laag vuur.
Komkommer bereiden
3
  • Voeg de snijbonen toe aan de steelpan en blancheer 3 minuten.
  • Giet af en voeg de snijbonen toe aan de grote wok of hapjespan. Laat nog 3 minuten meesudderen.
  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en schep goed om.
Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de vegetarische runderstukjes en saus eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders