Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 g
Camembert
(Contains Milk)
¼ roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
½ piece
Onion
½ piece
Apple
20 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
½ piece
Romano pepper
â…“ sachet(s)
Dried thyme
100 g
Baby potatoes
1.5 teaspoon
Balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met deksel. Voeg de krieltjes toe en kook, afgedekt, 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de appel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en 1/2 tl tijm toe. Laat op laag vuur, afgedekt, 4 - 6 minuten inkoken. Schep af en toe om.
Snijd 1/4 bladerdeegrol per persoon. Besmeer elk stuk met 1/2 tl mosterd en leg hierop een stuk camembert, verdeel de helft van de gebakken ui en appel over de camembert en bestrooi met ½ tl tijm per persoon en wat peper. Breng de uiteinden van het deeg naar het midden zonder te veel te trekken. Knijp het deeg aan de bovenkant samen zodat het goed dicht zit en bak 15 - 20 minuten, of tot het deeg goudbruin kleurt.
Snijd de puntpaprika in dunne reepjes. Maak vlak voor serveren in de saladekom een vinaigrette van per persoon: ​​1/2 tl mosterd, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, de krieltjes, de puntpaprika en de overige appel en ui toe en meng door.
Verdeel de salade over de borden. Serveer de camembert in bladerdeeg ernaast.