Caesar-stijl salade als extra
Caesar-stijl salade als extra

Caesar-stijl salade als extra

Bijgerecht | Met truffeldressing, walnoten en parmigiano reggiano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Kies voor de Caesar-stijl salade met truffeldressing en voeg dit knapperige bijgerecht toe aan je maaltijd. Makkelijk te combineren en onweerstaanbaar lekker.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

1 head

Romaine lettuce

8 milliliters

Truffle-style olive oil

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

25 g

Walnuts

(Contains Walnuts May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

3 teaspoon

Mustard

3 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

3 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories397 kcal
Energy (kJ)1661 kJ
Fat38.5 g
Saturated Fat5.3 g
Carbohydrate5.5 g
Sugar1.9 g
Dietary Fiber3.3 g
Protein7.9 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan
Large Salad Bowl

Cooking Steps

1
  • Rasp de parmigiano reggiano met een fijne rasp. Rasp ook de knoflook. 
  • Snijd de kropjes romaine sla in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. 
  • Snijd de sla grof in hapklare stukken.
  • Hak de walnoten grof. 
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.
  • Rooster de gehakte walnoten in ongeveer 2 - 3 minuten goudbruin. 
3
  • Klop in een saladekom de geraspte knoflook, mosterd, wittewijnazijn en mayonaise tot een gladde dressing.
  • Meng de truffelolie en 3/4 van de geraspte parmigiano reggiano door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de gesneden sla toe en schep goed door totdat alle blaadjes bedekt zijn met de dressing.
4
  • Verdeel de sla met dressing over de borden of schaaltjes. 
  • Bestrooi met de geroosterde walnoten en resterende parmigiano reggiano.