topBanner
Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

met frisse komkommersalade, geitenkaas en amandelen

Lees meer

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenPinda'sSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode biet

2 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode ui

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

2 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Verse krulpeterselie & munt

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Biologische citroen

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2409 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Sieve
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de rode biet en halveer. Snijd vervolgens in lange partjes van 1 - 2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de knoflook. Voeg de partjes rode biet toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de rode biet vervolgens over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen zonder deksel. De bulgur mag afkoelen.

3

Snijd de rode ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de gedroogde oregano, de overige knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Smeer de kipfilet in met de kruidenolie. Leg de kipfilet en de rode ui in een ovenschaal en bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Schep de rode biet om.

4

Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en de verse krulpeterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Rasp de citroen en pers daarna uit. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl honing, peper en zout. Meng de verse kruiden en de komkommer door de dressing.

5

Verkruimel de verse geitenkaas. Hak de amandelen grof. Meng 1 tl citroenrasp per persoon door de bulgur.

6

Verdeel de bulgur, rode biet en komkommer over de borden. Snijd de kipfilet in reepjes en leg deze er met de rode ui bovenop. Garneer met de amandelen en geitenkaas. Voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.