Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

met tomaat, munt en pompoenpitten

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

0.17 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2132 kJ
Energie (kcal)510 kcal
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels16.9 g
Eiwitten14.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. 

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne repen. Snijd de wortel in halve maantjes van 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Meng in dezelfde grote kom de groenten met de overige olijfolie en de overige Midden-Oosterse kruidenmix.  

Bulgur bereiden
3

Schep de zoete aardappel aan het einde van de baktijd om en voeg de groenten toe aan de bakplaat (gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is). Bak samen nog 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om. Meng in een pan met deksel de bulgur met het gemalen komijnzaad en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.

 

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verkruimel de verse geitenkaas en bewaar apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaat en munt met de slamix. 

Salade afmaken
5

Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de geroosterde groenten, de dressing en de bulgur toe aan de saladekom en schep alles goed om. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgursalade over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.

Weetje: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.