Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

Bulgursalade met gegrilde groenten en geitenkaas

met pompoenpitten en munt

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

200 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

0.17 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2206 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten55.6 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels19 g
Eiwitten17.6 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Zoete aardappel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. 

Groenten bereiden
2

Snijd vervolgens de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Meng in dezelfde grote kom alle groenten met per persoon: 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, 1/4 el olijfolie, peper en zout. 

Bulgur koken
3

Schep de zoete aardappel aan het einde van de baktijd om en voeg de bloemkool, wortel en ui toe aan de bakplaat. Bak nog 20 - 25 minuten verder in de oven. Schep halverwege om. Meng in een pan met deksel de bulgur met het gemalen komijnzaad en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verkruimel de verse geitenkaas en houd apart. Snijd de verse munt fijn. Meng in een saladekom de verse munt met de slamix. 

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.

Weetje: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.