Skip to main content
Bulgursalade met gegrilde groenten
Bulgursalade met gegrilde groenten

Bulgursalade met gegrilde groenten

met honing-geitenkaasbolletjes en pompoenpitten

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Bulgur

0.17 zakje(s)

Gemalen komijnzaad

10 gram

Pompoenpitten

1 stuk(s)

Pruimtomaat

2.5 gram

Verse munt

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Mosterd

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2467 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten24.9 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels19.4 g
Eiwitten18 g
Zout1.4 g
Potassium96.3 mg
Calcium39.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng in een grote kom de zoete aardappel met de helft van de Midden-Oosterse kruiden en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven. 

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de puntpaprika in dunne repen. Snijd de wortel in halve maantjes van 1/2 cm dik. Snijd de ui in halve ringen. Meng in dezelfde grote kom de groenten met de overige olijfolie en de overige Midden-Oosterse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

Bulgur bereiden
3

Schep de zoete aardappel aan het einde van de baktijd om en voeg de groenten toe aan de bakplaat (zie Tip). Bak samen nog 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om. Meng in een pan met deksel de bulgur met de gemalen komijnzaad en bak al roerend 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Giet af. Roer de bulgur daarna los met een vork.

Tip: Gebruik eventueel een tweede bakplaat als er geen ruimte meer is.

 

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng in een saladekom de tomaat en munt met de slamix.

Salade op smaak brengen
5

Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de geroosterde groenten, de dressing en de bulgur toe aan de saladekom en schep alles goed om. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.

Weetje: De bulgur in deze maaltijd is een volkoren graan. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

Pita met Oosterse kip, little gem en koolmix

met honing-gember mayonaise
Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Snelle spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met tomaten-roomsaus
Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

Pittige nachoschotel met gehakt en cheddar

met verse koriander en witte-kaassalsa
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten
Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

Pasta met serranoham, mozzarella en rode pesto

met geroosterde pompoenpitten
Kipgyros met frisse tabouleh

Kipgyros met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's
Mini-tortilla's met krokante kip

Mini-tortilla's met krokante kip

met gekruide rijst, gegrilde groenten en geroosterde paprikasaus
NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

NL: Pompoen-aardappelstamppot met blauwe kaas // // BE: Pompoen-aardappelstoemp met blauwe kaas

met salie, walnoten, gekaramelliseerde ui en rucola
Kip met romige prei-paprikasaus

Kip met romige prei-paprikasaus

met basmatirijst
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met volkoren pita’s, labne en bladpeterselie
Schnitzel met knoflook-gemberrijst

Schnitzel met knoflook-gemberrijst

met teriyakimayonaise en spitskool-wortelsalade
Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

Italiaanse stijl bulgur met kipgehaktballetjes

met geroosterde groentedip
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid gehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade, aardappeltjes en paprikamayonaise

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes