
Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes
met courgette, tomaat, gedroogde cranberry's en frisse dressing
Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
75 gram
Vegan kipstukjes
(Bevat Soja Kan bevatten Eieren, Gluten)
20 gram
Mix van ui en knoflook
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
20 gram
Gedroogde cranberry's
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
10 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
1 el
Honing
150 ml
Water
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
- Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe. Zet het vuur laag en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
- Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui-knoflookmix en de courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

- Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de citroen in 8 partjes.
- Snijd de munt en de bladpeterselie fijn.
- Meng de helft van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, peper en zout.
- Meng in een saladekom de tomatenblokjes met de gedroogde cranberry's en overige verse kruiden.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op hoog vuur. Bak de vegan kipstukjes in 4 minuten rondom bruin.
- Voeg vervolgens 1 el water per persoon toe en bak tot het water verdampt is.
- Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg 1 el honing per persoon en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak nog 1 - 2 minuten.
- Voeg de gekookte bulgur en gebakken groenten toe aan de saladekom met tomatenblokjes en meng goed. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.

- Verdeel de bulgur over kommen en leg de vegan kipstukjes erop.
- Besprenkel met de munt-yoghurtsaus.
- Garneer met de gezouten amandelen.
- Serveer met de overige citroenpartjes.