Skip to main content
Bulgur met geroosterde wortels en feta
Bulgur met geroosterde wortels en feta

Bulgur met geroosterde wortels en feta

met harissa, spinazie en amandelen

Feta wordt traditioneel gemaakt van schapenmelk, of een combinatie van schapen- en geitenmelk. Het is een van de oudste kazen ter wereld, waarvan de oorsprong teruggaat tot het oude Griekenland.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

65 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Gele wortel

65 gram

Babyspinazie

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

15 gram

Harissa

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)2837 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76.2 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels16.8 g
Eiwitten23.4 g
Zout2.7 g
Potassium642.8 mg
Calcium113.6 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de wortels in de lengte en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik.
  • Meng in een kom de wortels met de Midden-Oosterse kruidenmix.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en schep goed om.
Wortels bakken
2
  • Verdeel de wortels over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven.
  • Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe.
  • De wortels zijn klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Bulgur koken
3
  • Bereid de bouillon in een pan.
  • Weeg de bulgur af en kook 10 minuten, of tot de bulgur gaar is. Roer regelmatig door.
Saus maken
4
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de honing en harissa toe en bak 30 seconden, of tot het begint te geuren.
  • Voeg de saus toe aan de bulgur en roer goed door.
Spinazie toevoegen
5
  • Voeg de spinazie in delen toe aan de bulgur en roer goed door.
  • Hak de gezouten amandelen grof en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6
  • Serveer de bulgur over borden en leg de geroosterde wortels erbovenop.
  • Verkruimel de feta eroverheen en garneer met de gehakte amandelen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders