Skip to main content
Bulgogi biefstuk roerbak
Bulgogi biefstuk roerbak

Bulgogi biefstuk roerbak

met Koreaanse kruiden en sperziebonen

3.9
(45)

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaak van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

75 gram

Bruine snelkookrijst

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2810 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten18 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels13.7 g
Eiwitten38.7 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Vergiet
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de biefstuk met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix. Laat staan zodat de smaken kunnen intrekken. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten snijden
2
  • Breng een bodempje water aan de kook in een grote wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen toe en kook 2 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in partjes.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, ui en knoflook toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus en 25 ml water per persoon toe. Verwarm nog 2 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten, of tot de saus is ingedikt.
  • Pers in de laatste minuut 1 limoenpartje per persoon uit boven de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe. Bak 1 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en snijd in dunne plakjes. 
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groenten met saus erbovenop. Verdeel de biefstuk over de borden.
  • Garneer met de pinda's, gomasio en 1 limoenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders