HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBroodje Met Pittige Kippendij En Zoetzuur
topBanner
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie

Supersnel
Lees meer

De kippendij is gemarineerd in citroengras, en samen met de currykruiden en zoetzure smaken levert dat een broodje met exotische vulling in Surinaamse stijl op.

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSesamzaadSojaSelderijMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Volkoren puntje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Garam masala

200 gram

Voorgegaarde kippendij

35 gram

Zoet-pittige chilisaus

⅔ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

2 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2489 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten zodra de oven op temperatuur is. Snipper de ui zeer fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak het kerriepoeder, de garam masala en de helft van de rode ui 1 minuut aan.Voeg de voorgegaarde kippendij en de zoet-pittige chilisaus toe. Duw de kippendij met een spatel uit elkaar. Verhit nog 6 - 8 minuten.

3

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve cirkels.Meng de komkommerplakjes, de rest van de rode ui, en de witte kool en wortel met de zoetzure dressing.Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de broodjes open en beleg met een beetje salade en vervolgens met wat van de kip. Serveer de belegde broodjes met de rest van de salade.