Broodje met pittige kippendij en zoetzuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie

De kippendij is gemarineerd in citroengras, en samen met de currykruiden en zoetzure smaken levert dat een broodje met exotische vulling in Surinaamse stijl op.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Sesamzaad
Soja
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren puntje

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

¼ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ zakje(s)

Garam masala

100 gram

Voorgegaarde kippendij

15 gram

Zoet-pittige chilisaus

⅓ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Wittekool en wortel

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2489 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers24 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten zodra de oven op temperatuur is. Snipper de ui zeer fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak het kerriepoeder, de garam masala en de helft van de rode ui 1 minuut aan.Voeg de voorgegaarde kippendij en de zoet-pittige chilisaus toe. Duw de kippendij met een spatel uit elkaar. Verhit nog 6 - 8 minuten.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve cirkels.Meng de komkommerplakjes, de rest van de rode ui, en de witte kool en wortel met de zoetzure dressing.Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en beleg met een beetje salade en vervolgens met wat van de kip. Serveer de belegde broodjes met de rest van de salade.