Broodje mangochutney-glazed paneer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje mangochutney-glazed paneer

Broodje mangochutney-glazed paneer

met champignons, rode ui en knoflook-koriandermayonaise

Vandaag serveer je niet zomaar een broodje. Je belegt de baguette namelijk met paneer geglaceerd in mangochutney. Eet smakelijk!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

100 gram

Paneer

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

125 gram

Champignons

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1048 kcal
Energie (kJ)4386 kJ
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten104.2 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels11.9 g
Eiwitten42.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 

Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Brood bakken
4

Bak de broodjes 6 - 8 minuten mee in de oven. Snijd de limoen in partjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise, koriander en overige knoflook en per persoon: het sap van 1/2 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met peper en zout.

Paneer bakken
5

Snijd de paneer in plakjes van 1/2 cm dik. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paneer toe, breng op smaak met zout en bak 1 - 2 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur, voeg de mangochutney toe en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Zorg dat alle paneerplakjes bedekt zijn met de chutney. Bak nog 1 - 2 minuten terwijl je de paneer regelmatig omdraait.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de paneer. De overige paneer kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
6

Snijd de broodjes open. Smeer de knoflook-koriandermayonaise erop. Beleg met de paneerplakjes. Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelpartjes ernaast.