Broodje kalkoengyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kalkoengyros met aioli

Broodje kalkoengyros met aioli

met Turkse pide en een frisse salade

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Allergenen :
Gluten
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Kalkoengyros

1 stuk(s)

Turks broodje

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)

¼ bakje(s)

Little gem

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Selderij, Vis, Lupine, Schaaldieren, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Kalkoengyros bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kalkoengyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Raspen
2

Bak de Turkse pide 5 - 8 minuten in de oven.Houd per persoon 2 bladen botersla apart, snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Beleggen
3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli.Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kalkoengyros erop. Serveer met de overige salade.