Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Kalkoengyros
1 stuk(s)
Turks broodje
(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja, Sesamzaad, Lupine)
¼ bakje(s)
Little gem
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Selderij, Vis, Lupine, Schaaldieren, Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kalkoengyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.
Bak de Turkse pide 5 - 8 minuten in de oven.Houd per persoon 2 bladen botersla apart, snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
Snijd het broodje open en besmeer met aioli.Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1tl wittewijnazijn, peper en zout.
Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kalkoengyros erop. Serveer met de overige salade.