topBanner
Broodje kalkoengyros met aioli

Broodje kalkoengyros met aioli

met Turkse pide en een frisse salade

QUICK & EASY
Lees meer

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Kalkoengyros

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatGlutenbevattende granen)

½ bakje(s)

Little gem

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3027 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.Bak de kalkoengyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

2

Bak de Turkse pide 5 - 8 minuten in de oven.Houd per persoon 2 bladen botersla apart, snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli.Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1tl wittewijnazijn, peper en zout.

4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kalkoengyros erop. Serveer met de overige salade.