topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccolisoep met zure room

Broccolisoep met zure room

met amandelschaafsel en verse munt

NIEUW! Ontdek deze maand supersnelle recepten die in 15 minuten op tafel staan.

Om ervoor te zorgen dat je binnen 15 minuten aan tafel zit, hebben we de groente in deze romige broccolisoep alvast voor je gesneden. Even aanbakken, bouillon toevoegen en pureren – een kind kan de was doen. Wist je dat broccoli vol zit met voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en mineralen. Niet alleen een supersnelle maaltijd, maar ook een voedzame. Win-win!

Labels:
15 min meal
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Noten
Selderij
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Bruin rozijnen-walnotenbroodje

(Bevat Gluten, Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

175 gram

Verse broccolisoep

(Bevat Selderij)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

300 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2205 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels0 g
Eiwitten13 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Groenten aanbakken
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het walnotenrozijnenbroodje 8 minuten. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een soeppan met deksel. • Voeg de knoflook en de groenten uit de beker toe aan de pan en bak 2 minuten.

Soep koken
2

• Bereid de bouillon en voeg toe aan de soeppan. • Kook, afgedekt, 6 – 8 minuten, of tot de groenten zacht genoeg zijn om te pureren. • Verhit ondertussen een koekenpan en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. • Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.

Soep pureren
3

• Pureer de soep met een staafmixer en roer de helft van de zure room erdoor. Voeg eventueel meer water of bouillon toe als je de soep wilt verdunnen. • Snijd het walnoten-rozijnenbroodje in plakken, besmeer met boter en bestrooi met zout.

Serveren
4

• Verdeel de soep over kommen. • Garneer met het amandelschaafsel, de munt en de overige zure room. • Serveer met de plakken brood.