Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood

Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood

Gegarneerd met courgettelinten

De courgette is een veelzijdige groente. Zo kun je het combineren met rijst, smaakt het heerlijk in een ovenschotel en gebruik je het deze week voor een soep. Daarnaast is courgette rijk aan vitamine A en B. Vitamine A is goed voor het gezichtsvermogen. Tijdnood? Snijd dan álle courgette in blokjes!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Olijvenciabatta

(Bevat Gluten)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)532 kcal
Energie (kJ)2226 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten15 g
Zout10 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Grillpan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon.

Snijd dunne linten van de courgette.
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de stronk klein. Schaaf of snijd van de courgette 3 dunne linten per persoon. Snijd de rest van de courgette in blokjes.

3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en de courgetteblokjes toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Bak de courgettelinten.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de courgettelinten 5 minuten op middelmatig vuur. Keer halverwege om.

5

Bak ondertussen het volkoren olijvenbrood 8 minuten in de oven.

Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep.
6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met extra peper naar smaak.
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Verdeel de courgettelinten over de kommen, garneer met 1 el crème fraîche per persoon en bestrooi met extra peper naar smaak. Serveer met het volkoren olijvenbrood.