Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met romige spinazie en knoflooktomaten

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de kaas in dit gerecht.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

300 g

Potatoes

¼ teaspoon

Belgian spice mix

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

100 g

Spinach

(May be present Celery)

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

40 g

Onion chutney

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3504 kJ
Calories837 kcal
Fat42.1 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate79.8 g
Sugar21 g
Dietary Fiber15.8 g
Protein31.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zorg dat de aardappelen onder water staan in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui.
Worst bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe, dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Keer de worstjes regelmatig om.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat in 6 partjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en tomaat 2 - 3 minuten.
Aardappelen stampen
3
  • Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe aan de pan met de tomaat. Roer tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de roomkaas en 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de bieslook en per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl mosterd en stamp goed door. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de worstjes over de borden.
  • Roer de uienchutney en de aangegeven hoeveelheid water door de ui. Laat 1 minuut sudderen.
  • Serveer de aardappelpuree en groenten bij de worstjes.
  • Verdeel de uiensaus erover.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.