Skip to main content
Boomstammetje met veldslastamppot

Boomstammetje met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten en prei

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Kleine rode ui

200 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Veldsla

1 stuk(s)

Boomstammetje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Soja, Selderij, Ei, Mosterd)

⅓ stuk(s)

Prei

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 tl

Mosterd

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers24 g
Vezels13 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Keukenpapier
Aardappelstamper
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de kleine rode ui. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof en de prei in dunne ringen.

Saus maken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de rode ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en stoof het geheel 5 minuten. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

Boomstammetjes bakken
3

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes rondom bruin in 3 - 4 minuten. Verlaag het vuur en bak de boomstammetjes, afgedekt, nog 13 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de boomstammetjes. Schenk de saus met cherrytomaten en prei over het vlees.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders