HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoekoeloekoeburger Met Gebakken Ei
topBanner
Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Boekoeloekoeburger met gebakken ei

Met aardappelen, frisse salade en honing-mosterdmayonaise

Lees meer

Vandaag staat er een leuke vegetarische variatie op het menu: de boekoeloekoeburger - ja, je leest het goed! Boekoeloekoe is een mix van volkoren granen en meer dan 15 verschillende soorten gedroogde kruiden, specerijen en groenten waar je zelf heel makkelijk een lekkere burger (zonder vlees) mee maakt. Je kunt er zelf ook nog mee variëren door er bijvoorbeeld kaas of rode peper aan toe te voegen.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSelderijMelk (inclusief lactose)EiMosterdSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Ui

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, SelderijKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

20 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

3 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

4 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3950 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Oven
Dunschiller
Grote kom
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Warm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Snipper de ui zeer fijn. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2

Kluts in een kom een ei. Meng in een andere kom de benodigde Boekoeloekoemix met de belegen geraspte kaas, 1 el ei per persoon en 1 el melk per persoon. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

3

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, 1 tl mayonaise per persoon en de witte balsamicoazijn. Snijd de gele paprika in dunne reepjes en de tomaat in parten. Meng de dressing met de gele paprika, tomaat en de mesclunsalade, houd een beetje mesclunsalade apart voor op het broodje.

4

Maak van de Boekoeloekoemix een kleine bal per persoon. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, leg de ballen voorzichtig in de pan en druk ze plat tot een burger. Je kunt ze eventueel nog een beetje vormen met een spatel. Bak de boekoeloekoeburgers 4 – 5 minuten aan elke kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het overige ei. Breng op smaak met peper en zout.

5

Bak ondertussen de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de rest van de mayonaise met de honing en de mosterd.

6

Snijd de ciabatta open en verdeel de apart gehouden mesclun salade op het broodje. Leg de Boekoeloekoeburger erop en verdeel 1 el van de honing-mosterdmayonaise over de burger. Leg het gebakken ei op de burger. Serveer de mesclun salade en de aardappelen naast het broodje.