Big veggie burger
Big veggie burger

Big veggie burger

met aardappelblokjes en zelfgemaakte frietsaus

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Veggie
Allergens:
Sesame
•Milk
•Lupine
•Wheat
•Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Milk, Lupine, Wheat May be present Tree nuts, Egg, Gluten)

½ piece

Red onion

1 piece

Tomato

150 g

Diced potato

½ head

Butter lettuce

20 g

Tomato ketchup

1 piece

Vegan burger

(Contains Wheat, Barley May be present Mustard, Soy)

â…“ teaspoon

Ground turmeric

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Mustard

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories852 kcal
Energy (kJ)3564 kJ
Fat43.8 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate71.5 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein31.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Tall-Sided Pan
•Bowl

Cooking Steps

Aardappelblokjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2
  • Snijd ondertussen 2 tomatenplakjes per persoon.
  • Snijd de overige tomaat in blokjes en de ui in halve ringen.
  • Scheur de botersla grof en houd 2 slabladeren per persoon apart.
  • Meng de tomatenblokjes en gescheurde sla in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de burger bruin kleurt.
  • Meng ondertussen in een kom een frietsaus van per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl wittewijnazijn, 1/4 tl suiker, 1 mespuntje kurkuma, peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol open en besmeer beide helften met de frietsaus.
  • Verdeel de achtergehouden slabladeren en tomatenplakjes erover.
  • Leg hierop de vegan hamburger met gebakken ui.
  • Zet de bovenkant van de hamburgerbol op de hamburger en serveer met de overige salade, aardappelblokjes en ketchup.