Bietenrisotto met feta en munt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bietenrisotto met feta en munt

Bietenrisotto met feta en munt

Met veldsla en walnoten

Boordevol vitaminen en mineralen, een prachtige kleur én een bijzondere smaak. We hebben het natuurlijk over bietjes. De zoete, aardse smaak van deze groente gaat perfect samen met het zoute en zure van de feta. De munt brengt de frisheid die het gerecht nodig heeft en de geroosterde walnoten zorgen voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

75 gram

Risottorijst

150 gram

Gekookte rode bieten

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels7 g
Eiwitten18 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Hapjespan
Pan met deksel
Rasp

Instructies

Walnoten roosteren
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en hak de walnoten grof. Verhit een kook- of hapjespan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Rijst roosteren
2

Verhit de roomboter in dezelfde pan en fruit de sjalot 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto maken
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.

Biet toevoegen
4

Rasp ondertussen de gekookte biet met een grove raspt en kook hem de laatste 5 minuten mee met de risotto. Verkruimel de feta en snijd de munt in fijne reepjes.

Feta mengen
5

Meng de helft van de feta door de risotto, roer door tot alles gesmolten is en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over de borden, schep de risotto erop en garneer met de walnoten en de overige feta. Bestrooi met de munt en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.