topBanner
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst

Lees meer

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van te voren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Biefstukpuntjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Kastanjechampignons

200 gram

Spitskool

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2867 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen. Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus, gember, de helft van de knoflook en biefstukreepjes. Laat de smaken intrekken.

2

Voeg de jasmijnrijst toe aan de pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons met de rode peper en het witte deel van de bosui 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en spitskool toe en bak 5 - 8 minuten afgedekt. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.

4

Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons. Bak de biefstukreepjes met marinade 2 - 4 minuten. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de biefstukreepjes met kastanjechampignons en spitskool op de rijst. Garneer met groene gedeelte van de bosui.