HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBiefstukpuntjes In Zoete Aziatische Saus
topBanner
Biefstukpuntjes in zoete Aziatische saus

Biefstukpuntjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst

Lees meer

Een goed begin is het halve werk. Marineer de biefstukpuntjes al een dag van tevoren - zo trekken de smaken goed in voor een extra intense smaakbeleving.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:Lekker snelFamilieCaloriebewustExtra groente
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Biefstukpuntjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Kastanjechampignons

200 gram

Gesneden spitskool

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2831 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels6 g
Eiwitten36 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd of rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de biefstukpuntjes in reepjes van dezelfde grootte zodat ze gelijk garen. Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus en gember met de helft van de knoflook en biefstukpuntjes. Laat de smaken intrekken.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

2

Voeg de jasmijnrijst toe aan de pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (tien snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons met de rode peper en het witte deel van de bosui 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige knoflook en spitskool toe en bak, afgedekt, 5 - 8 minuten. Voeg de zoete Aziatische saus toe en verwarm nog kort zonder deksel.

4

Voeg de biefstukpuntjes met marinade toe aan de pan met kastanjechampignons. Bak de biefstukpuntjes met marinade 4 - 6 minuten of tot gaar. Verdeel de rijst over kommen of diepe borden en schep de biefstukpuntjes met kastanjechampignons en spitskool op de rijst. Garneer met het groene gedeelte van de bosui.