Biefstuk met romige paddenstoelensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met romige paddenstoelensaus

Biefstuk met romige paddenstoelensaus

met conchiglie en rucola

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Allergenen :
Selderij
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Champignons

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.15 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3263 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten28.8 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten85.3 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels7.1 g
Eiwitten41.7 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Keukenpapier
•Koekenpan
•Ovenschaal
•Aluminiumfolie

Instructies

Conchiglie koken
1

Haal de biefstuk uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Kook de conchiglie 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen. 

Biefstuk bakken
2

Wrijf de biefstuk in met peper en zout. Verhit de helft van de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de biefstuk in 1 minuut rondom bruin. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd, honing, rozemarijn en knoflook toe en meng goed. 

 

In de oven
3

Leg de biefstuk, inclusief saus, in een ovenschaal en bak 8 - 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de saus voor stap 5. Snipper ondertussen de ui. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. 

Paddenstoelen bakken
4

Veeg ondertussen dezelfde koekenpan schoon met keukenpapier. Verhit de overige roomboter op middelhoog vuur en fruit de ui 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de champignons toe en roerbak 4 – 5 minuten. Blus de pan af met de zwarte balsamicoazijn en verhit tot al het vocht verdampt is.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Pasta mengen
5

Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan. Schep goed om en voeg vervolgens de kookroom, het achtergehouden kookvocht en de mosterdsaus uit de ovenschaal toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes inkoken, of tot de saus indikt. Voeg de conchiglie toe en verhit het geheel nog 1 minuut.

Serveren
6

Snijd de biefstuk in plakken. Maak op de borden een bedje van de rucola en verdeel de pasta erover. Leg de biefstukplakken op de pasta en breng op smaak met peper en zout.