HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBibimbap Met Kimchisaus
topBanner
Bibimbap met kimchisaus

Bibimbap met kimchisaus

met steak, gewokte groenten en spiegelei

Wereldkeuken
Lees meer

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je deze bereidt, koelen anderen al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Allergenen :SesamzaadEiGlutenbevattende granenTarweSojaMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

2 stuk(s)

Steak

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 zakje(s)

Kimchisaus

(Kan bevattenNoten, Gluten)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Wortel

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatSesamzaad, Glutenbevattende granen, Tarwe, Soja)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

3 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

2 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3725 kJ
Energie (kcal)890 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de wortel, courgette en paddenstoelen toe aan aparte kommen.

2

Meng in een kom de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Meng de steak goed met de marinade en laat marineren in de koelkast.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de courgette 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en roerbak de paddenstoelen in 4 - 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de overige sojasaus en 1 tl wittewijnazijn per persoon.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de steak in 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon.

5

Maak in een kleine kom een saus van per persoon: 1 1/2 tl kimchisaus, 1/2 el water, 1 tl bruine suiker, de helft van het sesamzaad en de overige knoflook. Meng goed en bewaar tot serveren. Snijd de steak in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden.

6

Verdeel de gewokte groenten over de rijst. Leg de biefstukreepjes erbij. Leg het spiegelei op het geheel. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en verdeel de kimchisaus over het geheel. Garneer met het overige sesamzaad. Meng eventueel alles goed door elkaar met 2 lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.