Skip to main content
Wildzwijnburger met spek en bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje
Wildzwijnburger met spek en bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Wildzwijnburger met spek en bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade

Nieuw ingrediënt in je box! Dit houtskool streetfood-broodje is lichtzoet van smaak en een echte eye-catcher op je bord.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zwart streetfoodbroodje

(Bevat: Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

⅓ head

Botersla

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Bieten-tortillachips

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

250 gram

Dunne frieten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

25 gram

Bloem

30 ml

Water

30 ml

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kJ)6116 kJ
Energie (kcal)1462 kcal
Vetten81.8 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten136.9 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels12.9 g
Eiwitten38.9 g
Zout3.1 g
Potassium370.8 mg
Calcium59 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Friet maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Salade maken
2
  • Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de andere helft in blokjes. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Bewaar wat slabladeren apart voor later gebruik en snijd de overige sla grof.
  • Voeg de sla, tomatenblokjes en komkommer toe aan een saladekom.
  • Meng in een kleine kom de honing met de witte balsamicoazijn, de helft van de mosterd en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
Spek bakken
3
  • Haal de ontbijtspekplakken los van elkaar en verdeel over een andere bakplaat met bakpapier. Bak 5 minuten in de oven.
  • Leg het broodje ernaast, zet de bakplaat terug in de oven en bak nog 3 minuten.
Burger bakken
4
  • Breek de tortillachips in de verpakking en voeg toe aan een kom.
  • Meng in een andere kom de aangegeven hoeveelheid water met de bloem.
  • Wentel de burger eerst door het beslag en daarna door de bietentortillachipsstukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 4 - 5 minuten per kant.
Saus maken
5
  • Snipper de ui fijn en voeg toe aan een kleine kom.
  • Voeg de smokey ketchup, de overige mosterd en de overige mayonaise toe. Meng goed door.
Serveren
6
  • Serveer de frieten op borden.
  • Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de smokey saus. Leg de burger, het spek, de tomatenplakken en de achtergehouden slablaadjes op het broodje.
  • Serveer de salade ernaast en besprenkel met de honing-mosterddressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders