De beenham hebben we al voor je gemarineerd met honing en mosterd - hij kan dus zo de oven in!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Rosevalaardappelen
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
2 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Handsinaasappel
200 gram
Beenham met honing-mosterdmarinade
½ stuk(s)
Prei
150 gram
Haricots verts
3 plak(ken)
Ontbijtspek
½ stuk(s)
Sjalot
40 gram
Cranberrychutney
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Snijbiet en veldsla
150 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Mosterd
½ tl
Honing
2.5 el
Olijfolie
½ el
Bloem
½ tl
Rodewijnazijn
1.5 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en maak schijfjes van 4 mm dik. Snijd ze in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant van de aardappel aan elkaar zitten. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de gedroogde tijm en de helft van de knoflook in een kleine kom met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Leg 2 houten lepels in de lengte onder de aardappel, zodat je de aardappel niet doorsnijdt (zie stapfoto).
Meg de aardappelen in een kom met de tijm-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 40 - 50 minuten in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd vervolgens in plakjes. Verdeel de plakjes over een ovenschaal en leg de beenham erop. Bak de beenham naast of onder de aardappelen 30 - 40 minuten in de oven.
Bereid de bouillon. Snijd de prei in de lengte in stukken van ongeveer 10 cm. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de prei 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 250 ml bouillon per persoon en breng, afgedekt, aan de kook. Kook de prei 10 - 12 minuten op laag vuur en giet daarna af. Maak ondertussen in een saladekom een vinaigrette van per persoon 1/2 el olijfolie, 1/2 tl rodewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 tl honing. Meng de prei door de vinaigrette en bewaar apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze afgedekt 5 - 6 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uistomen zonder deksel. Verdeel de haricots verts over de plakjes ontbijtspek en rol ze vervolgens in het spek. Bak de rolletjes 7 - 9 minuten mee met de hasselback-aardappelen in de oven.
Snipper de sjalot. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan en fruit de sjalot en de rest van de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg dan de kookroom, cranberrychutney en per persoon: 1/2 tl mosterd en 50 ml bouillon toe. Roer goed door met een garde en laat 5 - 8 minuten inkoken tot een gladde saus.
Meng vlak voor serveren de gemengde sla met de prei. Serveer de beenham met de mosterd-cranberrysaus. Leg de hasselback-aardappelen en de in spek gerolde haricots verts op de serveerschalen. Serveer de prei ernaast.