topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met kip ketjap

Bao buns met kip ketjap

met kimchisaus en 'smashed' broccoli

Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Soja
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

125 gram

Kip ketjap

(Bevat Soja, Gluten)

20 gram

Kimchisaus

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Komkommer

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Honing

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3330 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers34 g
Vezels10.8 g
Eiwitten36.9 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Kom
Hapjespan
Steelpan

Instructies

Broccoli bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 2 - 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Dep droog met keukenpapier. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en druk met de onderkant van een glas zachtjes op elk roosje zodat ze een beetje geplet worden, maar niet uit elkaar vallen. 

 

Broccoli roosteren
2

Besprenkel de broccoliroosjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/4 zakje Koreaanse kruiden. Bak 12 - 14 minuten in de oven (zie Tip). 

Tip: De topjes van de broccoli kunnen in de oven donker kleuren - dat geeft een lekkere, nootachtige smaak. Let wel op dat de broccoli niet verbrandt.

Zoetzure komkommer maken
3

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de komkommer toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken. 

Kip bakken
4

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de kip ketjap toe en verwarm al roerend ongeveer 4 minuten.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de knoflook, kimchisaus, sesamolie, sojasaus en 1 el honing per persoon. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak de bao-broodjes de laatste 2 - 3 minuten mee in de oven. 

Serveren
6

Verdeel de broccoli over de borden en garneer met de gomasio. Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de zoetzure komkommer en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.