Skip to main content
"Bang bang" bloemkool met chilimayonaise
"Bang bang" bloemkool met chilimayonaise

"Bang bang" bloemkool met chilimayonaise

met knoflookrijst en knapperige groenten

Dit recept is geïnspireerd op Bang Bang Chicken, een populair Chinees streetfoodgerecht - "bàng" betekent "stok" in het Mandarijns. Dit verwijst naar het keukengerei dat traditioneel wordt gebruikt om vlees malser te maken.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

100 gram

Bloemkoolroosjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Hazelnoten, Noten, Macadamianoten, Cashewnoten, Paranoten, Pecannoten, Amandelnoten, Pinda's, Pistachenoten)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Soja, Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

250 ml

Water voor de rijst

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3226 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels9.6 g
Eiwitten19.5 g
Zout2.4 g
Potassium677.6 mg
Calcium115 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
  • Schep de helft van de chilimayonaise in een kleine kom en bewaar apart.
  • Meng in een tweede grote kom de panko met een snuf zout en een klein scheutje olijfolie.
Bloemkool bakken
2
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chilimayonaise. Meng goed, zodat dat ze rondom bedekt zijn.
  • Giet ze daarna over in de kom met panko en meng, zodat ze rondom bedekt zijn.
  • Verdeel de bloemkool over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 bakplaten.

Rijst koken
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg dan de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Haal daarna de pan van het vuur en laat nog 5 minuten nagaren in de pan.
  • Giet de rijst af indien nodig en houd apart.
Groenten snijden
4
  • Hak de spinazie grof en verwijder eventuele dikke steeltjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snipper de ui. 
  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten bakken
5
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar.
  • Voeg daarna de spinazie, ui en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten.
  • Maak ondertussen het "bang bang"-sausje door de achtergehouden chilimayonaise te mengen met de wittewijnazijn. 
Serveren
6
  • Verdeel de knoflookrijst over diepe borden.
  • Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkool erbovenop.
  • Serveer met het "bang bang"-sausje en de komkommer.
  • Garneer met het sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders